Nyomtatás

Az oldal nyomtatása

NYÁRI RENESZÁNSZ LOVAGI TÁBOR

2013. JÚLIUS 1 - AUGUSZTUS 9

A VÉGLEGES PROGRAM JELENLEG MÉG KIALAKÍTÁS ALATT VAN. AZ ALÁBB LÁTHATÓ TERVEZET ILLUSZTRÁCIÓ!

  intezet@opmi.hu
1119 Budapest, Albert utca 15/B
Telefon: 06/30/826-5050
 
 
 
       
 

A tábor célja, részletes programja

 

A tábor elsődlegesen 'A kelyhesek titkos temploma' című regényhez kapcsolódik, és alapvető célja, hogy az ifjú olvasók számára lehetővé tegye az olvasottaknak a valóságban való újraátélését. A Kétkelyhes Lovaggá váló táborlakók részletesebben is megismerkedhetnek a regényben csak érintőlegesen szereplő történelmi környezettel, a dicsőséges XV. századdal, Zsigmond és Mátyás király korával.

 

A tábor címében a 'lovag' szó szerepel, de ez nem jelenti azt, hogy fiú tábort szervezünk! A lovag és a várúrnő úgy tartozik össze, mint az égen a fényes hold és a szikrázó csillagok. Nagyon várjuk a lányok jelentkezését, nélkülük nem létezhet reneszánsz!

 

A tábor fontos célja, hogy az egy hét elteltével esetleg tartósan is fennmaradó baráti közösségek kialakulásához járuljon hozzá. A lovag jelöltek az együtt töltött napok végén titkos szavazással Rectort és Custost választanak, valamint a nyújtott teljesítmények alapján eldöntik, kik lehetnek a Kétkelyhesek Társaságának lovag tagjai. Az új lovagok - remélhetőleg mindenki - megkapják a lovagok kelyhes jelét.

 

 A XV. században bontakozott ki ez a csodálatos művészeti stílus és életfilozófia, a RENESZÁNSZ. A kis lovagok kalandozásaik során részletes ismereteket szerezhetnek e területen is. Külön foglalkozáson ismerkedhetnek meg a méltatlanul elfeledett költővel, Janus Pannoniussal, illetve bensőséges, szinte már impresszionista verseivel.

 

A 'A kelyhesek titkos temploma' című regényben nagy szerepet kap az épített környezetünk, a természet értékeinek szeretete, megőrzése. A tábor során a lovag jelöltek ellátogatnak Visegrádra, ahol a hazai reneszánsz egyik legszebb virága szárba szökött.

 

'A kelyhesek titkos temploma' honlapját eddig már több, mint százötven országból keresték fel. Szívesen látunk és várunk a határainkon túlról érkező gyermekeket is, akik vagy magyarul, vagy angolul meg tudják magukat értetni.

 

Noha a tábor a 'A kelyhesek titkos temploma' köré épül, de a lovag jelölteknek nem kötelező ismerniük a könyvet (legfeljebb ajánlatos). Elég ha szeretik a természetet, a történelmet, a művészeteket, és lelkük képes befogadni a lovagi eszményeket, az emberiség nagy ideáit.

 

 

A tábor helyszíne a Budapesttől 50 km-re, a Börzsöny hegységben,  az erdő szélén, a természet közvetlen közelségében megbúvó üdülőtelepen, Börzsönyligeten lesz.

 

Az elhelyezés a jelentkezők többségének választása szerint (lásd jelentkezési lap)

A) kétszobás faházakban, vagy

B) 2-3 főként kényelmes nagy sátrakban, saját hálózsákban történik. (Ez utóbbi esetben a tábor területén rossz idő esetén egy 2 szintes kőház is rendelkezésére áll a táborozóknak. A táborhely szigetszerűen elszigetelt a közúti forgalomtól, a zajtól.)

 

Az ellátás három főétkezésből, valamint tízóraiból és uzsonnából áll. A reggeli a táborhelyen kontinentális szokás szerint, az ebéd és a vacsora a közeli étteremben előfizetés szerint történik.

 

A tábor időpontja: az érdeklődéstől függően a tábor 2013. július 1 - augusztus 16 közötti időszakokban kerül lebonyolításra az alábbi turnusokban (egy turnus hétfőtől péntekig tart):

 

A) július 1-5     B) július 8-12     C) július 15-19     D) augusztus 12-16

 

A matematika tábor költségei, a részvételi díj:

A) A faházakban történő elhelyezés esetén 38.500 Ft. Ha a résztvevő nem hoz saját hálózsákot, akkor az egyszeri ágynemű mosatás költsége + 450 Ft.

B) A sátrakban történő elhelyezés esetén 29.500 Ft. Ha a résztvevő nem hoz saját hálózsákot, akkor az egyszeri ágynemű mosatás költsége + 450 Ft.

 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások fedezetére szolgál:

- a szállás (2.000 Ft/nap faházban)

- az oda- és visszautazás (1.000Ft)

- az étkezés ( kontinentális reggeli a szálláshelyen, étteremben meleg ebéd és vacsora 2.500Ft/nap)

- a matematika oktatás óradíja

- az egynapos Nagymaros-Visegrád kirándulással kapcsolatos kiadások (vasútjegy 250Ft, komp 900Ft, belépő 1.100Ft)

 

A részvételi díj nem tartalmazza az egyéb egyéni kiadásokat (az ágynemű egyszeri mosatásának díját, ha igénybe veszik, a fagylalt, a nasi, a lángos, stb. költségeit)

 

Mobil telefon használatának szabályai: a telefonokat az oktatás, a kirándulások idején kikapcsolva kell tartani.

 

Orvosi ellátás: orvosi ügyelet 1km, kórház (Vác) 15km

 

 

 

Jelentkezés >>